Годишнина од осветувањето на манастирот на Светите апостоли Петар и Павле во Смилево

На годишнината на осветувањето на манастирот на Светите апостоли Петар и Павле во с. Смилево, на покана од Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Крушевски и Демирхисарски г. Јован на вечерната богослужба и на Литургијата на 13 мај 2024 година началствуваше Неговото Високопреосвештенство вомировениот Митрополит Осоговско-кумановски г. Јосиф. Нему му сослужуваше Епископот домаќин.

Извор: https://krushdem.org/2024/05/13/godishnina-od-osvetuvanjeto-na-manastirot-sv-sv-apostoli-petar-i-pavel/