Интервју на ТВ Храм со игуменот Серафим

Екипата на телевизијата Храм на Српската православна црква, неодамна, по повод канонизацијата на света Стефанида, престојуваше во манастирот „Св. Јован Претеча“ – Слепче, Демирхисарско.

Во таа пригода, екипата на ТВ Храм, разговараше со игуменот Серафим за предизвиците на современиот човек, христијанскиот пат, љубовта кон ближните, покајанието, исповедта и молитвата.

Разговорот во целост може да го погледате на следната снимка.