Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13 јуни 2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак.

Извор: https://mpc-spe.mk/arhiepiskop/aktivnosti/voznesenie-hristovo-s-rashtak-2024/