Слава на Слепченскиот манастир

Фотографии: manastirslepche.mk

Празникот на Рождеството на светиот пророк, Претеча и Крстител Јован, којшто е слава на манастирот „Св. Јован Претеча“ во Слече, Демирхисарско, беше прославен со Божествена Литургија, во неделата на 7 јули / 24 јуни.

На крајот на богослужбата беа осветени празничните дарови коишто беа донесени од верниците.