Свештеничко собрание во Делчевско-каменичката епархија

На 24 јуни оваа година, на празникот посветен на светите апостоли Вартоломеј и Варнава, епископот и свештенството од Делчевско-каменичката епархија одржаа редовно свештеничко собрание.

После молитвата, збор зеде Неговото Преосвештенство епископот Делчевско-каменички г. Марко, кој татковски, како духовен отец, им се обрати на свештениците и при тоа им даде духовни совети, како постојано да покажуваат братска љубов во меѓусебните односи. Разговараа за најразлични тековни активности и проблеми. Исто така, усогласија и правило за тоа како понатамошно ќе се извршува чинот на сите црковните треби.

На крајот, епископот им посака успешна мисија и искажа задоволство за досегашното разбирање и соработка од страна на свештениците.

Извор: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid079qpGyM22SL4NaF2BRowJpnKKP12zHgp6muawgwgdFEQXqVzqJTF4g9mZZvDpSCHl&id=61551990174842