Видео: житие на светата преподобномаченичка Стефанида Битолска

Телевизијата Храм на Српската православна црква емитуваше видео прилог, снимен во манастирот „Св. Јован Претеча“ – Слепче, Демирхисарско, за житието на светата преподобномаченичка Стефанида Скадарска и Битолска.

Во продолжение го пренесуваме овој видео запис.