„Воук“ култура: родовата теорија еден од главните фактори на поробување на современото општество

Во продолжение пренесуваме видео снимка од излагањето на Епископот стобиски г. Јаков на научниот собир „Српскиот идентитет, српскиот јазик и Законот за родова еднаквост“, организиран од Информативната служба на Српската православна црква и Матица српска на 16 јануари 2024 година, во Националната библиотека на Србија.