Цариградскиот Патријарх Вартоломеј кажа дека е соблазна, тоа што постои одделно празнување на Воскресението на едниот Господ

Цариградскиот Патријарх Вартоломеј упати срдечни честитки кон сите неправославни христијани, кои годинава го празнуваат Велигден на 31 март. Тој ги…

Американскиот адвокат на Украинската Православна црква, Роберт Амстердам, упати отворено писмо до Цариградскиот патријарх Вартоломеј

Шефот на меѓународната компанија за човекови права „Amsterdam & Partners LLP“, адвокатот на Украинската православна црква (УПЦ) Роберт Амстердам, му…