Архиепископот Елпидофор од Цариградската патријаршија: „Одвојувањето на луѓето врз основа на нивниот љубовен живот не е православие“

Високопреосвештениот Архиепископ Американски г. Елпидофор, од Цариградската патријаршија предизвика реакции со интервјуто кое неодамна го даде за грчкиот медиум lifo.gr.…

Средба на Архиепископот Американски г. Елпидофор, од Цариградската Патријаршија, со Претседателот на САД г. Џозеф Бајден

Претседателот на САД, г. Џозеф Бајден, ги пречека истакнатите членови на грко-американската заедница, предводени од Архиепископот Американски г. Елпидофор, на…