Митрополитот Берлински и Германски Марко во врска со војната во Украина и со некои постапки на Цариградската патријаршија

На 4 март 2024 година, во Минхен (Германија), Митрополитот Берлински и Германски Марко од Руската православна задгранична црква (РПЗЦ), даде…