Видинскиот митрополит Даниил за ПЦУ: „Таму недостасува преемството на апостолската благодат. Меѓу нив има такви, кои се ракополагани од цивили“

На 24 јуни 2024 година, на официјалниот сајт на бугарското национално радио беше објавен разговор со Видинскиот митрополит Даниил (од…