Омаловажувањето на Aвтокефалноста на Македонската православна црква – Охридска архиепископија

Митрополит Повардарски Агатангел (Станковски) Томосот за автокефалност на Македонската православна црква – Охридска архиепископија на многумина во оваа држава им…