Пренос на моштите на Св. Георгиј Кратовски

Возљубени, на 08.06.2024 година, кога си спомнуваме за преносот на моштите на светиот Христов страдалник Георгиј Кратовски, со пасхална радост ве известуваме дека неговите свети мошти во храмот „Свети Ѓорѓи Кратовски“ во Кратово, за време на Божествената Литургија ќе бидат изложени за поклонение. Почетокот на Божествената Литургија е од 8:30 часот.

Ве покануваме евхаристиски да го прославиме споменот на овој Христов страдалник и радосно да воскликнеме Христос воскресна!

Извор: https://www.facebook.com/kumanovskoosogovskaeparhija/posts/pfbid02i8QeXRf352cQFhtcvj2snUpJYgwUs2WozDPkzUTfbxDF2nFAwLb6ycCN8Z1UoPWPl