Излезе од печат „Житие, Песнено последование и Молебен канон кон преподобниот и богоносен отец наш Гаврил Светогорец, Епископ Велички“

Се јави ангел во тело* и човек небесен,*и како ѕвезда светла,* на Небосводот блесна,*споменот со почит достојно твој,*отче Гаврил, го…

Старечник за деца

Со особена радост ве известуваме дека, со благослов на Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, а во издание…