Светата причест

Протојереј Златко Ангелески „Ако не го јадете телото на Синот Човечки и не ја пиете крвта Негова, не ќе имате…

Недела на простувањето

Протојереј Златко Ангелески „Отвори ми ги вратите на покајанието, Животодавче!“ Четири седмици едноподруго светата Црква нѐ подготвува за пречек на…

Претстоителите на Руската и Српската православна црква ја предводеа Литургијата и опелото за Епископот Антониј Моравички во храмот на Христа Спасителот, во Москва

На 16 март 2024 година, во катедралниот храм на Христа Спасителот во Москва, Неговата Светост Патријарх Московски и цела Рус…