Што е вистина?

Пишува: Протопрезвитер Ивица Тодоров Кога се обидуваме да ја објасниме вистината најчесто велиме дека таа е нешто што не се…

Божјото откровение

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски Под поимот откровение, во црковната смисла, се подразбира она што се открива. Она…