Пирејската митрополија објави прекин на црковното општење со пратениците, кои во грчкиот парламент гласаа за законот за истополни бракови

На 22 февруари 2024 година, во катедралниот храм „Пресвета Троица“ во Пиреја (Грција), по покана од надлежниот Митрополит Серафим, се…