Претседателот на Полска ќе биде почесен покровител на одбележувањето на 100-годишнината од автокефалноста на Полската православна црква

Канцеларијата на Митрополитот Варшавски и на цела Полска Сава (поглавар на Полската православна црква) соопшти дека претседателот на Полска, Андреј…