Антиохиската Патријаршија упати апел да запре машината за убивање во Газа и ги повика своите верници да се молат за исповедничката Украинска православна црква

Светиот Архијерејски Синод на Антиохиската Патријаршија заседаваше на 13 и 14 март оваа година. Беа разгледани повеќе теми и на…