Православната црква на Албанија за истополовите бракови: „Она што не е природно, не може преку закон да стане природно“

Православната Црква на Албанија го искажа својот став за бракот меѓу истополови двојки. Поточно, Црквата изјави дека продолжувањето на човечкиот…