Порака од Претстоителот на канонската Украинска православна црква во врска со втората годишнина од целосната руска инвазија на Украина

Драги браќа и сестри! Почитувани Украинци! Денеска се навршуваат две години откако руските власти започнаа голема воена инвазија на територијата…