Српскиот Патријарх Порфириј укажа на експоненцијалниот раст на нетолерантност на украинските власти кон Украинската православна црква

Откако во украинскиот парламент, во прво читање, беше прифатен нацрт-законот бр. 8371, кој е насочен кон забрана на дејноста на…