Американскиот адвокат на Украинската Православна црква, Роберт Амстердам, упати отворено писмо до Цариградскиот патријарх Вартоломеј

Шефот на меѓународната компанија за човекови права „Amsterdam & Partners LLP“, адвокатот на Украинската православна црква (УПЦ) Роберт Амстердам, му…