Одбележана 185 годишнината од Полоцкиот црковен собор (1839 г.), благодарение на кој повеќе од милион и шестотини илјади унијати се вратиле во Православната Црква

На 3 март, во неделата на блудниот син, Митрополитот Мински и Заславски Венијамин, Патријаршиски Егзарх на цела Белорусија, началствуваше на…