Митрополитот Јаков од Бугарската православна црква подари дел од моштите на Свети Георгиј Кратовски во родниот град на маченикот

Денеска, кога Црквата го празнува споменот на Свети Георгиј Кратовски, неговиот спомен торжествено беше прославен во градот Кратово. Свети Георгиј…