Митрополитот кумановско-осоговски г. Григориј служеше во Бугарија

На покана на Митрополитот Доростолски г. Јаков од Бугарската православна црква, на 30.11.2023 година, кога го прославуваме Светиот апостол Андреј Првоповикан, Неговото Високопреосвештво Митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј сослужуваше на Божествената литургија во катедралниот храм на Светите апостоли Петар и Павле во Силистра, Р. Бугарија.

На литургијата сослужуваа и Високопреосвештениот Митрополит Русенски г. Наум и Митрополитот Јосиф.

Митрополитот г. Григориј срдечно му се заблагодари на Неговото Високопреосвештво Митрополитот г.Јаков за братската покана заедно да го прослават Светиот апостол Андреј Првоповикан, а Митрополитот г. Јаков во знак на благодарност и молитвен спомен за целиот Македонски народ, му подари честица од моштите на Светиот апостолот Андреј.

Извор: http://koe.mk/свети-апостол-андреј/