Светиот Синод на Руската православна црква изрази категорично несогласување со одлуката за основање на Романска православна црква во Украина

На 12 март 2024 година заседаваше Светиот архијерејски синод на Руската православна црква. Меѓу другото, на седницата беше расправано и…