Циклус предавања за основите на православната вера

Од вторник, 20 февруари од 18 и 30 часот во сала на црквата „Св. Петар и Павле“, Ѓорче Петров започнавме со новата, четириесет и четврта група, која ги посетува предавањата од Воведниот курс „Училиште за животот“.

Првото предавање од Воведниот курс беше на тема: „Во Кој и Каков Бог веруваат православните христијани?“

Во останатите вторници во рамките на Воведниот курс можете да присуствувате на следните предавања:

2. Бог, Творец на се што постои во сите димензии на постоењето!

3. Од каде и што е Доброто и од каде и што е Злото?

4. Промислата Божја за спасение на светот во времето на Стариот Завет!

5. Христос (Месијата), очекуваниот Спасител, одговор Божји на отпаднатиот свет!

6. Христовата Откупителна Крсна жртва и Воскресението – победа над злото, гревот, смртта и сатаната!

7. Црквата, заедница на Новозаветниот народ Божји!

8. Светите Тајни на Црквата,

учество во Откупителната Крсна жртва на Месијата во силата на Духот Свети и вовед во процесот на остварувањето на нашето спасение!

9. Го чекам воскресението на мртвите и животот во идниот век!

Предавач и духовен раководител на Воведниот курс „Училиште за Животот“ е протопрезвитер Ивица Тодоров.

организатори:

Мисионерски Центар „Св. апостоли Петар и Павле“

Црковна Општина „Св. Петар и Павле“ Ѓ. Петров; МПЦ – ОА