Признавањето на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија од страна на останатите сестрински Православни Цркви

Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија е прифатена како канонска црква во православниот свет. Нема ниту една помесна православна црква…

Сочувство од Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г.г. Кирил

До Неговата СветостПатријарх Московски и на цела Русијаг. г. Кирил Ваша Светост Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички…

Маршот на фанариотите

Митрополит Повардарски г. Агатангел Откако беше објавен претходниот текст, во кој накратко и аргументирано ја објаснивме правата суштина на нашата…