Ново издание во Повардарската епархија

Со благослов на Митрополитот Повардарски г. Агатангел, издавачката дејност на Повардарската епархија „Св. Ѓорѓи Полошки“ го збогати својот книжевен фонд со издавањето на уште едно прекрасно четиво. Станува збор за книгата „Свети Герасим Кефалониски, изгонител на демоните“, која го содржи житието, чудесата и Акатистот на овој кефалониски светител.

Книгата од романски јазик ја преведе протоереј д-р Оливер Ивановски, а ќе можете да ја нарачате во издаваштвото на Повардарската епархија на тел 043/221-231, на фб страната или преку е-пошта на [email protected], а ќе се продава по цена од 200 денари.

Извор: http://www.povardarska-eparhija.org.mk/pe//index.php?option=com_content&task=view&id=2939&Itemid=32