Напади врз пратениците кои гласаа „за“ законот за брак и посвојување на деца на истополови парови и реакција на Грчкиот Архиепископ

Усвојувањето во грчкиот Парламент на нацрт-законот кој дозволува брак и посвојување на деца на истополови парови предизвика бурни реакции на…