Поглаварот на Литванската православна црква, Митрополитот Виленски и Литвански Инокентиј во врска со формирањето на Егзархат на Цариградската патријаршија во Литванија

Откако Министерството за правда на Литванија официјално соопшти за регистрацијата на Егзархатот на Цариградската патријаршија во Литванија, Митрополитот Виленски и…