Литургија во Неделата на Св. Јован Лествичник во храмот „Св. Архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.04.2024 година, во Неделата на Св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

Извор: https://mpc-spe.mk/arhiepiskop/aktivnosti/nedela-na-sv-jovan-lestvicnik-2024/