Сослужување во Захумско-херцеговската епархија

Во Неделата на митарот и фарисејот, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во храмот „Свето Преображение Господово“ во Суторина, во сослужение на Епископот домаќин, захумско-херцеговачкиот Димитриј, заедно со повеќе свештеници и ѓакони од Митрополијата црногорско-приморска и од Епископијата захумско-херцеговачка.

Суторина, до Игало е единствена парохија која е во Црна Гора, а припаѓа на захумско-херцеговачката епархија.

Извор: https://krushdem.org/2024/02/25/%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%be%d1%82-%d0%b8-%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%b5%d1%98%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b8%d1%82/