Маршот на фанариотите

Митрополит Повардарски г. Агатангел Откако беше објавен претходниот текст, во кој накратко и аргументирано ја објаснивме правата суштина на нашата…

Претстоителите на Руската и Српската православна црква ја предводеа Литургијата и опелото за Епископот Антониј Моравички во храмот на Христа Спасителот, во Москва

На 16 март 2024 година, во катедралниот храм на Христа Спасителот во Москва, Неговата Светост Патријарх Московски и цела Рус…