Во манастирот Св. Јован Златоуст група поклоници од Грција

Манастирот Свети Јован Златоуст, на 2 јануари 2024 г. го посетија поклоници од соседна Грција предводени од игуменот на машкиот манастир Света Троица во Спарму на Олимп, архимандритот Никанор и игуманијата на женскиот манастир Света Лидија Филипијска на Аспровалта, герондиса Марија.

Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован им објасни на поклониците кога и како е настанат манастирот Свети Јован Златоуст.

Извор: https://krushdem.org/2024/01/02/во-манастирот-св-јован-златоуст-група/