Архиепископот Елпидофор од Цариградската патријаршија: „Одвојувањето на луѓето врз основа на нивниот љубовен живот не е православие“

Високопреосвештениот Архиепископ Американски г. Елпидофор, од Цариградската патријаршија предизвика реакции со интервјуто кое неодамна го даде за грчкиот медиум lifo.gr.…