Се упокои во Господа владиката Матеј, од Православната црква во Америка

Фотографија: oca.org

Неговото Преосвештенство Епископот Матеј (Мориак), пензионираниот архијереј на Чикаго и на Средниот Запад, од Православната Црква во Америка, се упокои во Господа на Велика Сабота, 4 мај оваа година, по долго боледување, како што известуваат од Православната црква во Америка.

Тој ја управуваше својата епархија во периодот од 2011 до 2013 година.

Извор: https://www.oca.org/in-memoriam/bishop-matthias-moriak