Света Архиерејска Литургија во Клисурскиот Манастир во Видинската Епархија, Бугарија

На 11 мај 2024 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, на покана од Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Видински г. Даниил од Бугарската православна црква и на Игуманијата Таиса со сестринството при Клисурскиот Манастир го посети овој манастир.

По повод 90 години од реосветувањето на манастирот и на фрескоживописот, во манастирот беше отслужена Светата Архиерејска Литургија, на која началствуваше Митрополитот Иларион, во сослужение со Митрополитот Даниил.

Извор: https://www.bregalnickaeparhija.org.mk/