Христијанските религиски водачи на црквите во Светата Земја се обединуваат во итен апел за траен прекин на огнот во Газа

Ерусалим, Светата Земја, 21.01.2024 Во силен показ на единство и на христијанските вредности, Неговото Блаженство, Ерусалимскиот патријарх Теофил III, за…

Ерусалимската патријаршија ги осудува израелските воздушни напади насочени кон хуманитарните институции во Газа

Ерусалимската патријаршија ги осудува израелските воздушни напади насочени кон хуманитарните институции во Газа Православната Ерусалимска Патријаршија го изразува своето најсилно…