Митрополитот Илија од Финската православна црква во посета на Бигорскиот манастир

На 14 мај 2024 година, во посета на Бигорскиот манастир пристигна Високопреосвештениот Митрополит на Оулу г. Илија од Финската православна црква (за која неодамна пишувавме), заедно со својата придружба и со група од поклоници.

Неговото Високопреосвештенство беше пречекан со Доксологија, по што гостите беа примени од игуменот на Бигорскиот манастир, Преосвештениот Епископ Антаниски г. Партениј и братството. Тие се поклонија на светињите кои се чуваат во светата обител, и имаа можност да го разгледаат манастирот.

Извор: https://bigorski.org.mk/vesti/nastani/poseta-na-mitropolitot-ilija-i-na-pravoslavni-vernici-od-finska/