124-годишнина од првата Литургија во Јужна Кореа

На 1 март, на денот на споменот на светиот маченик Теодор Тирон, во храмот на Христовото Воскресение во Сеул беше отслужена Божествена Литургија, објави на својата Фејсбук страница Патријаршискиот егзархат за југоисточна Азија на Руската православна црква.

На овој ден православната заедница во Јужна Кореја ја прослави 124-годишнината од првата Литургија на оваа земја.

Извор: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=389172183725732&id=100078988606360&mibextid=oFDknk