Естонските власти очекуваат Естонската православна црква да ја напушти јурисдикцијата на Руската православна црква во текот на овој месец

Епископ Даниил Тартуски Претставниците на Министерството за внатрешни работи на Естонија се надеваат дека одлуката за повлекување на Естонската православна…