Слегување на Благодатниот оган

Во храмот на Христовото Воскресение во Ерусалим, во 14:14 часот по локално време, се симна Благодатниот оган. Неговото Блаженство Ерусалимскиот Патријарх г.г. Теофил го раздели Благодатниот оган на верниците кои беа во храмот.