Веста за Христовото Воскресение се чу и во Затвор Струмица

Раководејќи се од Христовите зборови во Евангелието: „Необлечен бев и Ме облековте; болен бев и Ме посетивте; во затвор бев и дојдовте кај Мене“ (Матеј 25, 36), свештениците на Струмичката Православна Епархија ги посетија затворениците во Струмичкиот затвор пренесувајќи им го најголемиот христијански восклик: Христос воскресе!

Извор: https://www.facebook.com/tiveriopol.mk/posts/pfbid022uDc2JxQSkz6gwV7hw6z5HTukfXrptaGiWqtGN6rh38UEQCfY8Rs6by9LUCGnaJHl