Свети отец Руперт

Протојереј Златко Ангелески Основач на градот Салцбург, чиј спомен православната црква го слави на 27 март(?-718; латински: Rupert; германски: Rupert…

Свети Северин

Протојереј Златко Ангелески Просветител на Австрија, Црквата го слави неговиот спомен на 8 Јануари (410-482; латински: Severinus; германски: Severin von…