Антиохиската Патријаршија упати апел да запре машината за убивање во Газа и ги повика своите верници да се молат за исповедничката Украинска православна црква

Светиот Архијерејски Синод на Антиохиската Патријаршија заседаваше на 13 и 14 март оваа година. Беа разгледани повеќе теми и на…

Св. Климент Охридски во Торонто торжествено прославен во сослужение со свештеници од Српска и Антиохиска православна црква

Пишува: Протојереј Александар Тодоровски На 08.12.2023 Светиклиментовата Македонска православна црква во Торонто со сите почести и со Света Литургија, торжествено…