Средба на Митрополитот Тимотеј со Митрополитот Филарет од Украинската православна црква

На 13.04.2024 година, во Митрополитската резиденција во Охрид, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Плаошко-струшки и Дебарско-кичевски и Администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, оствари…

Изјава на Митрополитот Тимотеј во врска со обвинувањата против членовите на Светиот Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, кој е портпарол на Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска…