Поголемиот дел од Света гора не сослужува со ПЦУ иако таа е призната од Цариград, а сега од нас се бара да сослужуваме со неа

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, кој е Претседател на Одделот за надворешни црковни односи, на 29…