Турција побара објаснување од организаторите на самитот за Украина за учеството на Цариградскиот Патријарх

Турција побара објаснување од организаторите на самитот за Украина во Швајцарија во врска со присуството на Цариградската партијаршија меѓу потписниците…

Беше отслужена првата богослужба на заедниците на Руската православна црква (Московска патријаршија) во Фетије, Турција

На 14 март оваа година, свештеникот Алексеј Головин, одговорен за опслужување на рускојазичните верници на Руската православна црква (Московска патријаршија)…